ZAKWASZENIE ORGANIZMU, DLACZEGO JEST GROŹNE, JAK ROZPOZNAĆ I PRZYWRÓCIĆ RÓWNOWAGĘ

Udostępnij
    Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania „...mogę podsumować moje odchudzanie. Minęły 3 miesiące. I mam SUPER REZULTAT ! W sumie w ciągu 3 miesięcy (i tydzień) schudłam… ponad 15 kg (a dokładniej SCHUDŁAM AŻ 15,2 kg!). Jak dla mnie to rewelacja!....>>>"

ZAKWASZENIE ORGANIZMU, DLACZEGO JEST GROŹNE, JAK ROZPOZNAĆ I PRZYWRÓCIĆ RÓWNOWAGĘ

Oto znaki, że Twoje ciało jest zbyt kwaśne. Czym to grozi i jak to naprawić. Czy wiesz, że badania guzów nowotworowych wykazują, że ich pH jest zawsze kwaśne.

Jeśli ciało jest zakwaszone, rośnie ryzyko chorób a nawet raka.

PROSTY SPOSÓB NA PRZYWRÓCENIE RÓWNOWAGI ORGANIZMU

Eksperci medyczni zauważyli, że raka nie odnotowano u osób, których organizm był lekko zasadowy (alkaliczny).

Co najdziwniejsze ale badania wykazują, że wartość pH guzów nowotworowych jest zawsze kwaśne .
Zobacz co na ten temat mówi Lekarz od raka, który z raka wyleczył ponad 35 tys chorych >>>

ZAKWASZENIE organizmu powoduje ryzyko wielu chorób takich jak:

– osteoporoza,

– cukrzyca,

– nadciśnienie,

– zapalenie stawów,

– kamienie nerkowe,

– rak tarczycy.

Ale to nie wszystko. Pewne objawy wystąpią wcześniej, zanim pojawią się poważne choroby.

Gdy ciało jest kwaśne, tworzy się środowisko dla wirusów i bakterii.
Efektem jest osłabiony system odpornościowy, częste choroby i zakażenia.

Idealnie jest, gdy ciało jest lekko zasadowe.

hotto.pl-ZAKWASZENIE-ORGANIZMU-objawy-co-jesc-czego-unikać-ALKALICZNA-DIETA

Jaki poziom pH?

Najszybszym sposobem, żeby dowiedzieć się czy organizm nie jest zbyt kwaśny to zrobienie badań krwi lub moczu.

Test powinien dać wynik poziomu pH płynów ustrojowych w organizmie.

Można też samemu zrobić test śliny i wykorzystać do tego kupiony w aptece papierek lakmusowy, który zmieni kolor i pokaże czy organizm jest zakwaszony czy nie.

Optymalny poziom pH płynów ustrojowych:
Ślina pH = 7,0-7,5
Krew pH = 7,35-7,45
Mocz pH = 4.6-8.0

Jeśli poziom pH jest niższy, wtedy ciało jest kwaśne, a to może mieć poważne konsekwencje dla zdrowia.

Im wyższe pH tym bardziej alkaliczny (zasadowy) jest organizm i tym lepiej dla zdrowia. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa nadmiernej kwasowości i w efekcie rzadko sprawdzają poziom pH.

Idealnie jest, gdy ciało jest lekko zasadowe.

A tymczasem gdy organizm jest zbyt kwaśny pojawiają się następujące OBJAWY:

1. Przybranie na wadze
– nadmierna kwasowość ciała będzie stymulować wzrost produkcji insuliny, która będzie prowadzić do gromadzenia się tłuszczu.

2. Zaburzony metabolizm i brak możliwości schudnięcia.

3. Słabe, kruche kości i osteoporoza
– gdy ciało staje się zbyt kwaśne rozpoczyna się proces usuwania wapnia z kości, gdyż organizm próbuje odzyskać równowagę.




4. Problemy stomatologiczne
– Według badań opublikowanych w International Journal of Chemical Engineering and Applications w 2015 roku, szkliwo zębów może stać się słabsze i bardziej podatne na uszkodzenia w wyniku wysokiej kwasowości.

5. Bezsenność, depresja, szumy w uszach, zapadnięte oczy, migrenowe bóle głowy.

6. Problemy skórne
– Wysoki poziom kwasowości prowadzi do gromadzenia się toksyn a to z kolei powoduje uszkodzenia skóry.
Prowadzi to także do zmniejszenia przepływu krwi czyniąc skórę niezdolną do eliminacji toksyn poprzez pocenie się.
W związku z tym u takiej osoby może wystąpić wysypka, egzema, trądzik i różne alergie.

7. Katar i śluz w nosie
– Śluz służy eliminacji toksyn przez nos. Gdy organizm jest kwaśny, śluz pozostaje uwięziony wewnątrz ciała (co grozi problemami z oddychaniem, kaszlem, problemami z zatokami, bólem w klatce piersiowej).

8. Ból w stawach i mięśniach
– Wysoki poziom kwasowości w organizmie powoduje, że w mięśniach zaczyna brakować tlenu, co prowadzi do bólu. Może także wystąpić zmęczenie, wyraźny znak podwyższonej kwasowości ciała.

9. Nienormalnie niskie ciśnienie, kwaśne i silne pocenie się

10. Owrzodzenia jamy ustnej i guzki na języku

11. Rak
– badania wykazują, że wartość pH guzów nowotworowych jest zawsze kwaśne ale dieta bogata w składniki alkaliczne, podnoszące pH zapobiega rozwojowi raka i mutacji komórek.

DIETA ALKALICZNA, czyli CO JEŚĆ i  JAK SZYBKO ZMNIEJSZYĆ ZAKWASZENIE organizmu

Twoje ciało powinno być i będzie alkaliczne ale wtedy:

zacznij dzień od szklanki z ciepłą wodą z sokiem z cytryny – cytryna ma kwaśny smak, ale alkalizuje ciało i może być najlepszym rozwiązaniem dla utrzymania środowiska zasadowego. Pij herbatę zieloną, yerba mate, żeńszeń,

bądź nawodniony – pij dużo wody, aby zapobiec odwodnieniu. Woda pobudza trawienie, przyspiesza przemianę materii i zapobiega chorobom.

jedz warzywa, zwłaszcza zielone warzywa liściaste (pij zielone koktajle) – kapusta włoska, szpinak, brokuły, rukola, zielona papryka, boćwina, ogórek, fasola, cukinia, dynia, kabaczki, sałata, karczochy, zielone szparagi i seler ale i marchew, cebula, rzodkiewki, słodkie ziemniaki, awokado, kalafior, bakłażan, grzyby, tofu- ta żywność rozwiązuje problemy kwasowości natychmiast.
Najwięcej korzyści uzyskasz robiąc sobie soki z tych  warzyw.

Jedz i pij soki z surowych warzyw i owoców, gdyż one SZYBKO ALKALIZUJĄ ORGANIZM !!!

jedz owoce, wyciskaj z nich soki – jabłka, banany, daktyle, pomarańcze, cytryny, limonki, grejpfruty, arbuz, jagody, maliny, jeżyny, ananas, rodzynki, wiśnie, brzoskwinie,

wapń i magnez – zwiększenie spożycia wapnia i magnezu będzie utrzymywać mocne kości i korzystnie działać na mięśnie, zęby, serce, układ nerwowy. Najlepszym źródłem wapnia są ciemne, zielone liściaste warzywa, owoce morza (łosoś i makrela), suszone owoce,

jedz zdrową żywność bez GMO i żywność z jak najmniejszą ilością pestycydów, owoce morza,

używaj przypraw – cynamon, bazylia, oregano, czosnek, rzeżucha, mniszek lekarski, imbir, kurkuma, curry, kminek, trawa cytrynowa.




 

CZEGO UNIKAĆ, czyli czego nie jeść, żeby nie zakwaszać organizmu

Nie należy spożywać ani pić takiego jedzenia i napojów jak: białe pieczywo, ser żółty, czerwone mięso takie jak wołowina, zboża, pszenica, ryż, biała mąka, makaron, ziemniaki, mleko, nabiał, wieprzowina, sól w nadmiernych ilościach, słodziki, cukier, alkohol, kofeina, kawa, napoje bezalkoholowe, przetworzona żywność typu fastfood, hotdogi, bekon, przetwory mięsne oraz przetworzona żywność bogata w cukier, lody.

Inne czynniki, które zakwaszają organizm: zaburzenia wątroby i nadnerczy, nadmierny wysiłek fizyczny, brak snu, stres, złość, strach, zaburzenia w gospodarce hormonalnej, zanieczyszczenia, toksyny, pestycydy, konserwanty, złe trawienia, zaburzenia pracy jelit i przerost candida.

Jeśli jesz wysoko kwasowe potrawy równoważ je zawsze dodatkami, czyli alkalizującymi warzywami i owocami. To PRZYWRACA RÓWNOWAGĘ w organizmie !!!

Na koniec krótki wywiad z Lekarzem od raka dlaczego ważne jest aby nasze ciało było ALKALICZNE a nie zakwaszone. ZAKWASZENIE organizmu i toksyny sprawiają, że pojawia się niedobór tlenu a potem powstają dogodne warunki dla rozwoju raka. Zobacz koniecznie też pierwszą część wywiadu z tym lekarzem, który wyleczył ponad 35000 chorych na raka.



Największe korzyści jakie otrzymamy gdy nasze ciało nie będzie zakwaszone to :
– zdrowie (bez ryzyka tych wszystkich poważnych chorób z rakiem włącznie) oraz
– młody wygląd i
– szczupła figura.

Myślę, że warto.

Jeśli podoba Ci się mój blog polub i udostępnij go innym. Sprawdź też inne wpisy na blogu. Jak schudnąć 10-15 kg bez odchudzania zobacz więcej: hotto.pl #zdrowie #ciekawe #popularne #hotto #porady #kobieta #zdrowotne #przepisy #rady #metody #ciekawostki ... źródło:zdrowie

źródło: zdrowie.hotto.pl

To lubię: | CoWartoZobaczyc | FreePhotos | ZDROWIE | Zdrowie-Uroda | hotto | HUMOR | Tajemnicze | ŚmieszneZwierzęta | BUZZ | PrzepisyNaZdrowie | ODCHUDZANIE | hot | CzasNaZioła | travelfreeads | OtoDlaczego | podróże | fun | Uroda | popularne | DlaKobiet | UrodaZdrowie | zwierzaki | WeightLoss | UlubioneInspiracje