DOMOWE SPOSOBY NA BÓLE GŁOWY, STAWÓW, BEZSENNOŚĆ, ANEMIĘ, WRZODY ŻOŁĄDKA, NADCIŚNIENIE …Naturalny środek, który zastąpi wiele leków. Masz to w kuchni – 4 przepisy
Połączenie tych dwóch naturalnych składników jest dobre dla wzmocnienia krwi, na bóle głowy i bezsenność, wrzody żołądka i nadciśnienie.
To połączenie tych dwóch składników, które każdy ma w swojej kuchni daje organizmowi wszystkie składniki odżywcze, których potrzebuje, takie jak węglowodany, tłuszcze, witaminy, minerały i białka.
Zastąpić może wiele pigułek.
Tylko 2 składniki, które masz w swojej kuchni i 4 domowe przepisy
ORZECHY WŁOSKIE – KORZYŚCI I WŁAŚCIWOŚCI, KTÓRE WARTO POZNAĆ
Skład orzechów włoskich:
Orzechy włoskie zawierają 9% węglowodanów, 83% tłuszczów i 8% białka.
Porcja 117 g posiekanych orzechów włoskich zawiera 17,8 g białka, ZERO cholesterolu i 84,2 mg fitosteroli. Tłuszcze: 7,2 g tłuszczów nasyconych, 10,5 g tłuszczów jednonienasyconych, 55,2 g tłuszczów wielonienasyconych. Jeśli chodzi o kwasy tłuszczowe, ma dużo Omega 3 (10623 mg) i Omega 9 (44567 mg). Szacowane obciążenie glikemiczne: 0
Orzechy włoskie są więc symbolem intelektualistów, ponieważ ich dwuskrzydłowe ziarna mają zwiniętą powierzchnię, przypominającą ludzki mózg! Oczywiście fakt, że orzechy włoskie są dobre dla mózgu, jest wyjaśniony przez naukę dzięki wielu korzystnym dla zdrowia składnikom odżywczym, zwłaszcza kwasom omega-3, które są niezbędne dla optymalnego zdrowia.
Mają wysoką zawartość kwasu elagowego. Kwas elagowy jest naturalnym przeciwutleniaczem fenolowym występującym w wielu owocach (truskawki, maliny, jeżyny) stosowanych w zapobieganiu nowotworom i leczeniu zakażeń wirusowych i bakteryjnych.
Korzyści zdrowotne orzechów włoskich
– obniżenie stanu zapalnego w chorobach skóry, takich jak łuszczyca i wypryski – obniża zapadalność z powodu wysokich stężeń dobrych tłuszczów.
– niższy poziom złego cholesterolu – że przeciwutleniacze, fenole, witaminę E, kwas galusowy i kwas elagowy, które przyczyniają się do obniżenia poziomu złego cholesterolu.
– zapobieganie nowotworom i leczenie infekcji wirusowych i bakteryjnych. Głównie ze względu na wysoką zawartość kwasu elagowego, kwasów tłuszczowych n-3 (ω-3), tokoferoli, β-sitosterolu, które mają właściwości zapobiegania rakowi.
Badanie z 2014 r wykazało, że orzechy włoskie mają potencjał w profilaktyce i leczeniu raka u myszy , wykazały, że dieta zawierająca orzech włoski hamowała tempo wzrostu ludzkich nowotworów piersi wszczepianych myszom o 80%; dieta zawierająca orzech zmniejszyła liczbę guzów gruczołu sutkowego o około 60% w modelu myszy transgenicznych, spowolniła wzrost nowotworów prostaty, okrężnicy i nerek przez mechanizmy antyproliferacyjne i antyangiogenne.
– wzmacniają układ odpornościowy.
– lepsze funkcje poznawcze i pamięć – Wygląda jak ludzki mózg, ale zawiera również duże ilości Omega 3 i wiadomo, że te kwasy tłuszczowe odgrywają ważną rolę w procesie wprowadzania ważnych składników odżywczych do komórek mózgowych i opuszczania komórek odpadowych. Prawie 60% naszego mózgu to tłuszcze strukturalne, które są głównie kwasami tłuszczowymi omega-3.
– zmniejszają ryzyko choroby Alzheimera poprzez zatrzymanie tworzenia płytek amyloidowych, które znajdują się w mózgach pacjentów cierpiących na tę wyniszczającą chorobę.
– jedz je, żeby zapobiec nierównym rytmom serca i regulowania tworzenie się płytek w naczyniach krwionośnych. Wynika to z aminokwasu L-argininy, który poprawia elastyczność naczyń krwionośnych i Kwasów Omega 3.
Orzechy włoskie zmniejszają ilość lipidów Lp (a), która zwiększa krzepliwość krwi i ryzyko miażdżycy tętnic i chorób serca.
– na obniżenie poziomu złego cholesterolu i ryzyka chorób sercowo-naczyniowych , jak wykazano w badaniu „Dowody naukowe na korzystny związek między orzechami a chorobą niedokrwienną serca”.
Inne badanie „Wpływ spożycia orzecha włoskiego na lipidy krwi i inne czynniki ryzyka sercowo-naczyniowego” wykazały, że diety wzbogacone w orzechy włoskie znacznie obniżały poziom cholesterolu całkowitego i LDL w czasie trwania badań krótkoterminowych.
– na zmniejszenie depresję i nadpobudliwość.
– aby utrzymać zdrowie kości – dzięki Kwasom Omega-3 i manganowi.
– a także aby zapobiegać kamieniom żółciowym (szczególnie u kobiet)
– aby leczyć bezsenność – orzechy włoskie zawierają melatoninę i są wskazane do spożycia tuż przed pójściem spać – (najlepszą formą jest jedzenie ich z miodem. Poprawi to sen i zapewni nieprzerwany sen przez całą noc.)
– mają działanie przeczyszczające.
– poprawić zdrowie włosów – Mieszanka olejku migdałowego i orzechowego nakładana na skórę głowy działa kondycjonująco na włosy, wzmacniająco i nawilżająco oraz zapobiegająca wypadaniu włosów.
– zabijać pasożyty jelitowe i tasiemce (czarne orzechy włoskie)
– jako pomoc w zapewnieniu prawidłowego funkcjonowania tarczycy
– pomoc w odchudzaniu, ponieważ te orzechy dają uczucie pełności i zmniejszają nasze pragnienia żywieniowe.
Niektóre badania wykazały, że przyrost masy ciała przez spożycie orzechów włoskich w umiarkowanej ilości jest nieznaczny w porównaniu z innymi korzyściami zdrowotnymi.
Badanie „Wpływ orzechów włoskich na funkcję śródbłonka u dorosłych z nadwagą z otyłością trzewną: randomizowane, kontrolowane badanie krzyżowe” wykazało, że codzienne spożywanie 56 g orzechów włoskich poprawia funkcję śródbłonka u dorosłych z nadwagą z otyłością trzewną. Dodanie orzechów do diety nie prowadzi do zwiększenia masy ciała.
– pomoc w astmie i reumatoidalnym zapaleniu stawów zmniejszającym stan zapalny.
Skutki uboczne orzechów włoskich
Uważaj, jeśli masz alergię na orzechy.
Duże ilości mogą powodować biegunkę i wzdęcia.
Bardziej niebezpieczne są czarne orzechy włoskie po nałożeniu na skórę, ponieważ może to spowodować wysypkę. Czarne orzechy włoskie zawierają substancję chemiczną zwaną juglonem, która może powodować raka języka lub wargi, zwłaszcza jeśli jest stosowana codziennie.
Sprawdź też dlaczego warto jeść miód i jaki miód na co pomaga >>> PRAKTYCZNA ENCYKLOPEDIA 13 MIODÓW
Oto dlaczego należy spożywać te mieszanki codziennie, od dziś – cztery proste domowe przepisy
PRZEPIS 1. Na anemię i wzmocnienie krwi:
Składniki i przygotowanie:
Wymieszaj pół kilograma miodu i pół kilograma pokruszonych orzechów włoskich. Dodać sok z jednej cytryny. Dobrze wymieszaj, umieść w słoiku.
W innych przepisach można znaleźć dodawanie soku z 2 lub 3 cytryn (myślę, że zależy to od gustu każdego).
Oczywiście można zmniejszyć ilości składników zachowując te same proporcje.
Stosowanie: Spożywaj 1 łyżkę tego środka trzy razy dziennie.
PRZEPIS 2. Na bóle głowy i bezsenność:
Składniki i przygotowanie:
Połącz miód i pokruszone orzechy włoskie.
Stosowanie:
Jedz 1-2 łyżki codziennie zamiast brać pigułki. Możesz również skorzystać z innych metod na bezsenność >>> Zastosuj COŚ DOBREGO NA SEN.
PRZEPIS 3. Na wrzody żołądka:
Składniki i przygotowanie:
Weź 20 g rozdrobnionych orzechów włoskich i zalej gorącą wodą. Dobrze wymieszaj, a następnie odcedź ciecz. Dostaniesz mleczko, w którym należy rozpuścić 2 łyżki miodu.
Stosowanie:
Bierz 2-3 łyżki orzechowego mleczka z miodem pół godziny przed każdym posiłkiem. Sprawdź też >>> metodę japońskiego lekarza na pozbycie się wrzodów żołądka
PRZEPIS 4. Na wysokie ciśnienie krwi
Składniki i przygotowanie:
Ludziom, którzy cierpią z powodu nadciśnienia tętniczego zaleca się spożywać 100g orzechy włoskie i 100g miodu dziennie w okresie zimowym.
Stosowanie: Stosuj tę procedurę w ciągu 45 dni.
To połączenie orzechów z miodem jest niezwykłym naturalnym środkiem, który można zastąpić różne pigułki. Jednak trzeba pamiętać, że miód i orzechy to bardzo dużo kalorii (zwłaszcza w 4 przepisie), chociaż obciążenie glikemiczne dla orzechów wynosi 0.
źródlo: zdrowie.hotto.pl