JEDZENIE, KTÓRE ODCHUDZA – 6 pokarmów na przyspieszenie metabolizmu, czyli jak schudnąć – Chcesz przyspieszyć metabolizm i schudnąć ? Wprowadź te produkty podkręcające metabolizm do swojej diety. Są łatwo dostępne, za grosze w każdym sklepie osiedlowym.
Metabolizm jest procesem w organizmie, w którym żywność, którą zjadłeś lub wypity napój, przekształca się w energię.
Możesz zwiększyć szybkość utraty wagi, zwiększając tempo przemiany materii, a poniższych 6 pokarmów pomoże w aktywowaniu hormonów, pozwalających to osiągnąć.
6 pokarmów na przyspieszenie metabolizmu, czyli jak schudnąć
1. Czosnek
Czosnek zawiera przeciwutleniacz o nazwie glutation, który jest znany z pomagania wątrobie w oczyszczania organizmu z chemikaliów, które mogą zakłócać działanie hormonów i spowolnić metabolizm. Świetnym sposobem na dodanie czosnku do diety jest dodanie go do codziennych posiłków jako wzmacniacza smaku. Czosnek nie tylko przyspiesza metabolizm ale także ma wiele innych właściwości, m.in. czosnek zabija 14 nowotworów i 13 rodzajów infekcji. Warto też wiedzieć jak jeść czosnek, żeby zmaksymalizować jego właściwości.
2. Imbir wzmaga metabolizm, spala tłuszcz i zmniejsza apetyt
– Imbir ma właściwości spalania tłuszczu.
– Pomaga w zwiększaniu tempa metabolizmu, a zatem spala więcej tłuszczu. Oprócz wspomagania utraty tkanki tłuszczowej, imbir pomaga również czuć się sytym dłużej, co z kolei zmniejsza konsumpcję żywności i ogólne spożycie kalorii.
– Działa jak naturalny środek tłumiący apetyt, co jest najlepszym sposobem na utratę wagi.
– Imbir ma długą historię stosowania w celu łagodzenia problemów trawiennych, takich jak niestrawności żołądkowe, wzdęcia i refluks.
– Imbir stymuluje produkcję śliny, żółci i soku żołądkowego, aby wspomóc trawienie. Jak schudnąć dzięki imbirowi
3. Owoce jagodowe
– Świeże owoce jagodowe, takie jak żurawina, maliny, jeżyny, borówki i jagody zawierają antocyjany, które pobudzają metabolizm, przez co mogą zmniejszyć przyrost masy ciała.
– Pomagają również komórkom tłuszczowym uwalniać hormony, które mogą obniżyć poziom cukru we krwi i zmniejszać stany zapalne.
Taka mała dygresja: PRZY OKAZJI SIĘ CHWALĘ I ŚWIĘTUJĘ MÓJ MAŁY SUKCES – czyli jak schudłam 15 kg bez diety w 3 mce Mogę się wreszcie podzielić moim sukcesem i odkryciem (testowanym osobiście od jakiegoś czasu), czyli Koncentratem Ziół (3 w 1), który (co potwierdzam) oczyszcza, spala tłuszcz, reguluje trawienie, likwiduje zaparcia i odchudza a poza tym co było dla mnie ważne ZMNIEJSZA APETYT NA SŁODYCZE . Ja dzięki temu koncentratowi ziół SCHUDŁAM PONAD 15 KG BEZ DIETY w niecałe 3 miesiące.
I nie jest to reklama tylko moje odkrycie, z którego się cieszę i dzielę – gdy znajduję coś dobrego to uważam, że warto pokazać, nawet jeśli to jakiś produkt a nie domowy przepis. Warunek stosowania, żeby było skuteczne: trzeba przestrzegać zalecenia stosowania 3 x dziennie po łyżeczce na 30 minut przed głównymi posiłkami – jedyna niedogodność to systematyczność i konsekwencja. Bo jak to z ziołami, działają gdy się je konsekwentnie i systematycznie zażywa. Ale za to okazały się skuteczne… bo poza tym, że schudłam to jeszcze nie mam jojo !!!
4. Pełne ziarna
– Produkty pełnoziarniste, z jęczmienia i owsa mogą być skuteczne przy odchudzaniu, zapewniając uczucie pełności.
Osiąga się to przez pobudzanie komórek tłuszczowych w celu uwalniania leptyny, hormonu odpowiedzialnego za zapewnienie uczucia sytości.
– Błonnik pomaga także utrzymać stabilny poziom insuliny w organizmie, spowalniając uwalnianie cukru do krwi, co pomaga poprawić metabolizm.
Niestety nie wszystkie osoby mogą jeść ten rodzaj jedzenia, zwłaszcza osoby uczulone na gluten. Tutaj >>> można łatwo sprawdzić czy jesteśmy uczuleni na gluten, gdyż NAWET NIE WIESZ, ŻE MOŻESZ MIEĆ NIETOLERANCJĘ NA GLUTEN 8 POWAŻNYCH OBJAWÓW ALERGII NA GLUTEN
5. Fasola
– Suszona fasola może powodować sprawniejsze funkcjonowanie twojego metabolizmu poprzez spowolnienie tempa wzrostu stężenia cukru we krwi.
– Fasola daje poczucie pełności, które pomaga zmniejszyć ochotę do przejadania się.
Spróbuj dodać do swojej diety więcej ziaren fasoli, takich jak czarna fasola lub fasola Kidney, co najmniej 3 razy w tygodniu.
6. Brokuły
– Brokuły są znane zarówno z wysokiej zawartości błonnika, jak i dużej zawartości wody. Oznacza to, że mogą pomóc poczuć się pełnym, zmniejszając tym samym chęć jedzenia.
– Wysoka zawartość błonnika pomaga również szybciej przemieszczać tłuszcz przez system trawienny, dzięki czemu jest mniej wchłaniany przez organizm.
– Można również zmaksymalizować właściwości brokułów dzięki jedzeniu samodzielnie wyhodowanych kiełków tanim sposobem, bez kiełkownicy.
źródlo: zdrowie.hotto.pl