POŻEGNAJ SIĘ Z PODAGRĄ NA ZAWSZE dzięki tej potężnej naturalnej kuracji ! POTĘŻNA MIKSTURA – bardzo popularna w naturalnym leczeniu dny moczanowej a także zapobiegająca ponownemu występowaniu objawów.
DNA MOCZANOWA (inaczej artretyzm lub podagra) jest znacznie bardziej skomplikowaną formą zapalenia stawów, co jest często ignorowane przez ludzi.
Każdy kto już ma dnę moczanową, wie jak fatalny jest to stan.
Główną przyczyną dny moczanowej jest kwas moczowy w naszym organizmie.
Niestety…
Gdy nasze nerki nie pracują prawidłowo, kwas moczowy krystalizuje i odkłada się w:
– naszych stawach, powodując dnę moczanową i
– w nerkach, tworząc kamienie moczanowe.
Dnę moczanową można wcześnie wykryć badając krew pod kątem ilości kwasu moczowego.<strong>
Zawartość kwasu moczowego w surowicy krwi</strong>:
– norma u kobiet: do 5,5 mg/100ml,
– norma u mężczyzn: do 6,4 mg/100ml,
– hiperurykemia: powyżej 6,4mg/100ml
Na dnę moczanową podatni są szczególnie mężczyźni, gdyż dna moczanowa związana jest najczęściej ze złą dietą.
Alkohol i mięso w nadmiarze powodują odkładanie się kryształków kwasu moczowego w stawach.
Jak bolesna jest to choroba wiedzą ci, którzy na nią chorują
Stąd dna moczanowa dawniej była nazywana chorobą bogatych.
Zobacz jak wykryć dnę moczanową >>>
Objawy dny moczanowej
Mając dnę moczanową możemy odczuwać:
– ból,
– zaczerwienienie stawów,
– wrażliwość na dotyk i
– zapalenia.
Dolegliwości mogą być przewlekłe i pacjenci często, w celu radzenia sobie z bólem i dyskomfortem, zażywają środki przeciwbólowe.
Jest jednak domowy sposób – POTĘŻNA MIKSTURA.
Jest ona bardzo popularna w naturalnym leczeniu dny moczanowej a także zapobiegająca ponownemu występowaniu objawów.
Przepis na domową miksturę lecząca dnę moczanową i zapobiegającą ponownemu występowaniu objawów
Składniki mikstury na dnę moczanową:
– 1 świeży ananas
– 1-2 łyżeczki sproszkowanej kurkumy
– 1 szklanka soku z kwaśnych wiśni
– 2-3 cm świeżego korzenia imbiru lub 2-3 łyżeczki sproszkowanego imbiru
– miód
a także potrzebujemy blender i szczelnie zamykany szklany słój.
Sposób przygotowania mikstury na dnę moczanową:
– Usuń skórę i twardy trzpień ananasa.
– Obranego ananasa pokrój na kawałki i użyj blendera w celu uzyskania równomiernie zmiksowanej ananasowej masy.
– Następnie dodaj sok wiśniowy, kurkumę oraz imbir.
– Miksturę przelej do słoja i szczelnie zamknij.
– Wstaw słój do lodówki na 10 dni.
Stosowanie mikstury na dnę moczanową:
– Najlepszy efekt napój ten daje spożywany codziennie.
– Można go doprawić miodem dla smaku, jeśli chcesz, oraz wypróbować nieco inne proporcje imbiru i kurkumy wg własnego uznania.
– Okres przechowywania w lodówce – 30 dni.
I nie zapomnij w komentarzu podzielić się swoją historią i zainspirować innych.
źródło:zdrowie.hotto.pl