Czy wiesz jak przyrządzać i spożywać czosnek aby miał te niezwykłe właściwości zdrowotne ? I jak zrobić miksturę przeciwnowotworową, która działa również na 100 innym chorób?. Oto 2 wielkie domowe przepisy.
Jeśli będziesz przygotowywać i spożywać czosnek wg poniższego sposobu wydobędziesz z niego te wszystkie niezwykłe właściwości zdrowotne czosnku.
Dlaczego warto?
Dlatego, że CZOSNEK ZABIJA 14 NOWOTWORÓW I 13 RODZAJÓW INFEKCJI, dlatego, że działa na więcej niż 150 różnych chorób.
Pytanie: DLACZEGO LEKARZE NIE PRZEPISUJĄ CZOSNKU !
W tym artykule poznasz DWA WIELKIE PRZEPISY:
– jak właściwie przyrządzać czosnek aby działał
oraz
– recepturę eliksiru życia, czyli miksturę, która była tak traktowana przez długi czas z uwagi na swoją moc dla utrzymania zdrowia.
Dlatego, że działa na niemal wszystkie systemy organizmu, poprawę odporności i zwalczanie komórek nowotworowych.
Czosnek jest warzywem, który daje ogromną liczbę korzyści zdrowotnych.
Zgodnie z danymi opublikowanymi przez National Library of Medicine, czosnek jest ogromnie ważny w zapobieganiu i leczeniu więcej niż 150 chorób.
LISTA CHORÓB, KTÓRE CZOSNEK MOŻE ZABIĆ JEST DŁUGA I OBEJMUJE m.in:
– zakażenie Candida (drożdżaki),
– zakażenie Helicobacter pylori,
– infekcje wirusowe,
– pleśniawki,
– HIV-1,
– prątki gruźlicy,
– zakażenia przecinkowcami (Vibrio),
– zakażenie pałeczkami zapalenia płuc (Klebsiella),
– grupa Streptococus,
– zakażenie pałeczkami Pseudomonas aeruginosa,
– bakterie Clostridium,
– zakażenia wirusem cytomegalii,
– Aflatoxicosis powiązany z mykotoksynami, oporny na metycylinę Staphylococcus aureus (MRSA),
– zapobieganie i leczenie chorób układu krążenia,
– obniżanie wysokiego poziomu krwi.
– Do tej ogromnej listy możemy dodać, że czosnek jest stosowany W LECZENIU RAKA.
To było zalecane nawet przez samego Hipokratesa.
1. OTO JAK SPOŻYWAĆ CZOSNEK, ŻEBY MIAŁ TE NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE
– po obraniu, czosnek zgniatamy (nie siekamy lecz zgniatamy)
– po zgnieceniu, pozostawiamy czosnek na 15 minut lub więcej aby w ten sposób dać mu czas na uwolnienie enzymu zwanego allinazą.
Enzym ten wytwarza związki przeciwnowotworowe i antygrzybiczne.
– dobrze jest spożywać 5-6 ząbków czosnku dziennie (tak przygotowanych),
– spożywamy czosnek w stanie surowym lub gotowanym, jako składnik kanapek lub innych produktów żywnościowych, ale zawsze przygotowywany w ten sam sposób.
Ale istnieją również PRZECIWWSKAZANIA – oto kto i dlaczego powinien unikać jedzenia czosnku:
– Osoby, które używają leków przeciwzakrzepowych powinny unikać stosowania czosnku, który w połączeniu z lekami przeciwzakrzepowymi może powodować krwawienia.
– Osoby, które spożywają dużo silnych leków powinny unikać spożywania czosnku lub skonsultować się z lekarzem, gdyż czosnek w połączeniu z lekiem może przynieść więcej szkody niż pożytku.
– Osoby, które mają problemy z wątrobą, powinny unikać czosnku, ponieważ może to pogorszyć działanie niektórych leków,
– Osoby, które mają nadwrażliwy żołądek.
– Kobiety w ciąży również powinny unikać jedzenia czosnku.
Chociaż jest on bezpieczny dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią powinny one spożywać czosnek w umiarkowanej ilości (w ilościach terapeutycznych nie jest to zalecane).
– Osoby, które mają niskie ciśnienie krwi mogą mieć gorsze samopoczucie poprzez spożywanie czosnku, ponieważ czosnek obniża ciśnienie krwi, dlatego osoby te powinny spożywać go w niewielkich ilościach.
Przeciwnowotworowa mikstura, również na 100 innych chorób, czyli przepis na ELIKSIR ŻYCIA
Ta niezwykła mikstura – Eliksir Życia – daje wszystkie korzyści zdrowotne wynikające:
– ze spożywania czosnku i dodatkowo oczyszcza organizm z niebezpiecznych drobnoustrojów, poprawia pamięć.
Pomoże także w detoksykacji organizmu i niszczeniu komórek nowotworowych.
Dzięki niej poprawia się trawienie i krążenie krwi,
– czerwone wino jest bogate w resweratrol, substancję, która ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne.
Czerwone wino może dodatkowo zapobiegać tworzeniu się skrzepów krwi, powodujących blokowanie tętnic wieńcowych i niewydolność serca.
Resweratrol jest silnym antyutleniaczem, który hamuje rozwój komórek nowotworowych.
Ta przeciwnowotworowa mikstura (również na 100 chorób) zwana też ELIKSIREM ŻYCIA ma silne właściwości m.in.:
– antybakteryjne,
– przeciwzapalne,
– przeciwnowotworowe,
– działa jak antybiotyk,
– poprawia metabolizm,
– pomaga spalić tłuszcz i schudnąć,
– obniża wysokie ciśnienie krwi,
– wzmacnia odporność.
Składniki:
– 12 ząbków czosnku
– 1/2 l czerwonego wina dobrej jakości
Przygotowanie:
– kroimy ząbki czosnku na 4 części i lekko zgniatamy każdą część i umieszczamy w słoiku.
– po 15 minutach zalewamy czosnek czerwonym winem, zakręcamy słoik i dobrze mieszamy (jeśli nie możesz spożywać alkoholu użyj ocet jabłkowy lub cydr)
– zostawiamy na dwa tygodnie w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu (z dala od światła słonecznego)
– każdego dnia należy wstrząsnąć mieszaninę 2-3 razy dziennie, ale w tym okresie nie wolno otwierać słoika.
– po 2 tygodniach filtrujemy (aby nie doszło do fermentacji) i zlewamy płyn do ciemnej butelki.
Stosowanie:
Zażywamy przez miesiąc po 1 łyżeczce 3 razy dziennie aby poczuć efekty już po dość krótkim czasie.
Potem powinniśmy zrobić 6 miesięczną przerwę.
W celach kulinarnych możemy stosować tę miksturę do sałatek.
źródło:zdrowie.hotto.pl