
Niedopuszczalne praktyki. Jak oszukują klientów poprawiając wygląd krewetek. Część 3. TEGO POWINNI ZABRONIĆ. OSZUSTWA ŻYWNOŚCI
Ciekawe czy wiesz jak podwoić wielkość krewetek.
Zapewne nie ale okazuje się to wcale nic trudnego.
Do tego stopnia, że nawet doświadczeni kucharze nie potrafią odróżnić tych fałszerstw.
Wystarczy…
I już wyglądają na większe.
Nie jest to jedyne oszustwo – tutaj jest kolejny przykład jak z kawałków mięsa robione jest takie, żeby było większe i piękniejsze >>>
A jak to robią ?
Zobacz to na filmie.
Zobacz też JAK ROBIONE SĄ PARÓWKI I HAMBURGERY (uprzedzam, że sceny są bardzo drastyczne) i co to jest MOM jak robione są parówki i hamburgery>>>
Jeśli nie masz dość zajrzyj…
tutaj >>> i przekonaj się jak DLA ODMIANY „pompują kurczaki”.
Niestety, rolnicy też nie są lepsi – ZOBACZ JAK NAS TRUJĄ
A teraz zobacz ten film na własne oczy jak łatwo można zostać oszukanym.
Możesz to zmienić.
Na początek chociaż czytaj etykiety
Nawet po ugotowaniu nie rozpoznasz oszustw.
I jeszcze jedno oszustwo.
Tym razem z krewetkami…
Jak zobaczysz na filmie wystarczy w krewetki wstrzyknąć ciecz, najprawdopodobniej żelatynę.
No i jak potem odróżnić mięso krewetki od takiej żelatyny, która po ugotowaniu krewetek rozpuści się i wypłynie.
To jest niedopuszczalna praktyka.
A teraz zobacz ten na własne oczy jak jesteśmy oszukiwani.
Nie trzeba nawet rozumieć tego języka gdyż film ma bardzo czytelny obraz.

źródło:zdrowie.hotto.pl