
Masz wątpliwość co do jakości masła. Możesz skorzystać ze starej XX wiecznej metody Jak szybko rozpoznać i odróżnić masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła.
Jak szybko odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła
Dlaczego warto jeść masło ? Masło jest naturalnym tłuszczem zwierzęcym. Masło nie może zawierać mniej niż 80% tłuszczu i nie więcej niż 16% wody (poza masłem stołowym, które nie może mieć mniej niż 73,5% tłuszczu i nie więcej niż 24% wody). W masłach smakowych i osełkach nie zawsze jest tak jak wymagają w/w normy. Masło dobrej jakości powinny jeść kobiety w ciąży i dzieci, gdyż jest ono bogatym źródłem witaminy A, E i D.
Podobne artykuły, które również interesują innych:
A teraz skorzystaj ze starej domowej metody jak odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła:
Weź dwa kawałki zwykłego papieru. Natrzyj jeden kawałek masłem a drugi kawałek papieru margaryną lub tłuszczem podobnym do masła.
Teraz uważaj i się nie poparz. Podpal zapałką kawałek papieru natartego margaryną i powąchaj jak pachnie palący się papier. Potem zrób to samo z papierem natartym masłem dobrej jakości.
Bądź na bieżąco >>> hotto.pl>>> , czyli ZNANE i POPULARNE W INTERNECIE Domowe Sposoby na Zdrowie i Urodę – każdego dnia nowe i trendujące informacje – dlatego na facebook(u) koniecznie >>> POLUB STRONĘ hotto
Przekonasz się, że masło dobrej jakości pachnie przyjemnie a ten nasmarowany margaryną lub tłuszczem gorszej jakości pachnieć będzie nieprzyjemnie, nawet będzie mieć zapach smaru.
Zobacz też inne wpisy i jeśli możesz polub bloga i udostępnij. Z góry dziękuję.